Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 8.04.21 in Inštituti

dr. Mitja Luštrek: Optimizacija ukrepov za zajezitev epidemije COVID-19

dr. Mitja Luštrek: Optimizacija ukrepov za zajezitev epidemije COVID-19

Inštitut Jožef Stefan pripravlja 14. aprila 2021 ob 13. uri v sklopu “Kolokviji na IJS”, predavanje dr. Mitje Luštreka, ki je s skupino sodelavcev prejel drugo mesto na tekmovanju Organizacije XPrize.

Organizacija XPrize prireja prestižna tekmovanja, ki spodbujajo razvoj tehnologij za reševanje pomembnih problemov človeštva. V XPrizovem Izzivu odziva na pandemijo (XPrize Pandemic Response Challenge) je bila naloga tekmovalcev napovedati, kako se okužbe s COVID-19 odzivajo na protiukrepe (kot so denimo zapiranje različnih ustanov in uporaba mask), ter predlagati učinkovite načrte protiukrepov za različne epidemiološke situacije. V predavanju bodo predstavili rešitev ekipe Odseka za inteligentne sistem Instituta “Jožef Stefan”, ki je na tekmovanju dosegla drugo mesto. Njihova rešitev okužbe napoveduje s kombinacijo klasičnega epidemiološkega modela in strojnega učenja. Nato protiukrepe s čim boljšimi kompromisi med učinkom na okužbe in družbeno-ekonomsko ceno poišče s pomočjo algoritmov, ki se zgledujejo po biološki evoluciji.

Prisostvujete lahko tako, da v brskalnik prenesete naslov https://uni-lj-si.zoom.us/j/98099345188?pwd=c1M0dHdnNHVDVFc2aC90RktCUHJKUT09; identifikacijska stevilka sestanka je 980 9934 5188, geslo pa 876849. Predavanje bo v angleščiini.

Predavanje lahko spremljate tudi na TV IJS kanalu na spletnem naslovu tv.ijs.si.

 

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *