Pages Menu
Categories Menu

Posted on 28.09.21 in Inštituti

Dvostransko srečanje R2B Centra za prenos tehnologij in inovacij  IJS

Dvostransko srečanje R2B Centra za prenos tehnologij in inovacij IJS

Institut Jožef Stefan, v organizaciji Centra za prenos tehnologij in inovacij,  pripravlja  v četrtek, 7. oktobra 2021 med 9. in 17. uro virtualno 14. Mednarodno konferenco o prenosu tehnologij (ITTC) Info

Po uvodnih govorcih  dr. Mitje Slavinca (Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport), Andreja Čuša (Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo) in prof. dr. Boštjana Zalarja (Institut ”Jožef Stefan”) bo sledila bo okrogla miza o prihodnosti prenosa tehnologij v Sloveniji in v Evropi s predstavniki slovenskih javnih raziskovalnih organizacij in institucij.

Mladi raziskovalci se bodo na tekmovanju potegovali za nagrado najboljše inovacije s tržnim potencialom z javnih raziskovalnih organizacij, medtem ko bosta v času  konference podeljeni WIPO IP Enterprise Trophy slovenskem podjetju in WIPO Medal for Inventors slovenski raziskovalki oziroma raziskovalcu za dosežke na področju raziskav v povezavi z intelektualno lastnino.

Osrednja tema konference bo premagovanje izzivov t. i. doline smrti na poti od razvoja ideje h končnemu proizvodu oziroma storitvi v povezavi s financiranjem, predvsem s skladi za preverbo koncepta (Proof-of-concept, PoC). Matthias Keckl iz Fraunhofer Technologie-Transfer Fonds bo v osrednjem predavanju predstavil PoC financiranje raziskovalnih odcepljenih podjetij, Natalija Stošicki iz SID banke pa bo predstavila nedavno vzpostavljeno platformo CEETT (Central Eastern European Technology Transfer Platform).

Uveljavljeni strokovnjaki iz Slovenije in tujine bodo predstavili znanstvene prispevke o prenosu tehnologij in intelektualni lastnini pa tudi o uspešnih raziskovalnih projektih in možnostih prenosa rezultatov v gospodarstvo.

Vzporedno bodo potekala virtualna dvostranska srečanja R2B (Research-2-Business) med raziskovalci in podjetniki, prvič pa bo izvedena posebna sekcija za učitelje slovenskih šol, kjer bodo raziskovalci Instituta ”Jožef Stefan” predstavili aktualna raziskovalna področja.

Dodatne informacije: http://ittc.ijs.si/

Program konference: http://ittc.ijs.si/programme/

Prijava na konferenco: Eventbrite prijavni obrazec

Prijava na dvostranska srečanja: https://14-ittc-r2b.b2match.io/

Informacije in prijava: http://ittc.ijs.si

 

 

Foto: ITTC R2B

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *