Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 29.06.21 in Inštituti

EUROMAR 2021

EUROMAR 2021

Kemijski inštitut pripravlja v ponedeljek, 5. 2021 ob 14. uri v holtelu Bernardin v Portorožu Konferenco EUROMAR 2021 in inavguracijo posodobjenih spektrometrov Nacionalnega NMR centra

EUROMAR je enota Groupement Ampere, ki organizira letna srečanja na temo magnetne resonance. Konference potekajo na različnih lokacijah v Evropi in zajemajo vse vidike magnetne resonance, vključno z NMR, ESR in MRI. Priznanje dosežkom Slovenskega NMR centra je vsekakor priznanje,  da je  organizacija mednarodne konference EUROMAR 2021 zaupana prav Kemijskemu inštitutu. Razmere in omejitve povezane s pandemijo covid-19 narekujejo izvedbo konference virtualno, slovesna otvoritev konference in sočasna svečana inavguracija posodobljenih spektrometrov Nacionalnega NMR centra, ki deluje na Kemijskem inštitutu pa bo potekala v živo. Sicer bo konferenca potekala med 5. – 8. julijem 2021.

Znanstveni program konference EUROMAR 2021 zagotavlja široko pokritost raznolikih znanstvenih ved od naravoslovja, tehnike, medicine in biotehnike do družboslovja in humanistike. Plenarni in vabljeni predavatelji, ki bodo na konferenci predstavili svoje najnovejše raziskovalne rezultate, prihajajo z vsega sveta. Dogodek je bistvenega pomena za povezovanje strokovnjakov iz akademskih krogov in industrije, ki jih zanima vsestranska uporaba NMR spektroskopije.

Poleg tega je konferenca pomembna za izmenjavo strokovnega znanja o uporabi in razvoju NMR spektroskopije, ki je eno najpomembnejših orodij na različnih znanstvenih in industrijskih področjih, od znanosti o življenju, analitike in farmacije, pa vse do razvoja baterij, proizvodnje in shranjevanja energije, naprednih materialov ter še veliko več.

Konferenca EUROMAR 2021 sicer sledi tradiciji minulih  konferenc te serije, ki so organizirane kot globalni dogodek z mednarodnim znanstvenim programskim odborom, ki ga sestavljajo vodilni svetovni strokovnjaki z različnih področij magnetne resonance.

Organizirana bo ob upoštevanju strogih omejitev za varovanje zdravja, z virtualnimi predstavitvami in razpravami, ki se bodo predvajale v živo. Pomemben cilj konference je spodbujanje medosebnih razprav in novih skupnih projektov. Učinkovitost komunikacije med udeleženci bo moto celotnega programa konference, ki bo spodbujal virtualna delovna kosila med udeleženci, srečanja z uporabniki in B2B srečanja za mreženje, ki bodo v celotnem obdobju konference omogočena preko namenskih individualnih klepetalnic razstavljavcev. Več informacij o dogodku je na voljo na spletni strani konference https://www.euromar2021.org/.

Težo srečanju vsekakor dajejo tudi ugledni gostje in strokovnjaki, med njimi Prof. Lucia Banci, CERM, Firence, Italija, Prof. Harald Schwalbe, Johann Wolfgang Goethe-University, Frankfurt, Nemčija, Prof. Vladimir Sklenar, CEITEC, Brno, Češka, Prof. Annalisa Pastore, ESRF, Grenoble, Francija.

Informacije o mednarodnem konzorciju COVID19-NMR pa najdete na povezavah:

·         https://covid19-nmr.de/

·         https://www.youtube.com/watch?v=MzzHr2mfVRw&t=76s

 

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *