Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 27.11.20 in Univerze

EVROPSKA  NOČ  RAZISKOVALCEV 2020 – HUMANISTIKA, TO SI TI

EVROPSKA NOČ RAZISKOVALCEV 2020 – HUMANISTIKA, TO SI TI

Evropska noč raziskovalcev je vseevropski projekt v okviru programa za raziskovanje in tehnološki razvoj – Obzorje 2020, kjer se v enem dnevu zvrstijo številni dogodki na temo raziskovanja in inovacij. Projekt Evropska noč raziskovalcev Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani s podnaslovom Humanistika, to si ti! vključuje v svoje dogodke tudi 12 drugih fakultet in akademij Univerze v Ljubljani in je letos organiziran že tretje leto zapored. Skupaj so prispevali kar 53 različnih aktivnosti. Čeprav bo glavnina dogajanja potekala v petek, 27. novembra 2020, se že od maja odvija vrsta tako imenovanih preddogodkov, ki ozaveščajo o dejavnostih in ciljih projekta ter obiskovalkam in obiskovalcem nudijo številne in raznovrstne ter poučne in zabavne vsebine. 

Organizatorji  želijo s projektom približati poklic raziskovalk in raziskovalcev splošni javnosti in spodbuditi mlade k začetku raziskovalne kariere. zato so pripravili pester nabor dogodkov in aktivnosti. Tako lahko v petek, 27. novembra 2020 od jutra do večera, prek spleta v živo spremljate veliko okroglih miz, eksperimentov, interaktivnih učilnic, tekmovanj, razstav, dokumentarno-izobraževalnih filmov, predstav, raziskovalni poligon in še mnogo več!  

Program je na voljo na  povezavi: https://noc-raziskovalcev.ff.uni-lj.si/aktivnosti

V minulih letih je program Evropske noči raziskovalcev – Humanistika, to si ti! potekal na številnih lokacijah po vsej Sloveniji, zaradi epidemije Covid-19 pa so letos vse dogodke prenesli v spletno okolje.    

Foto: FF

1 Comment

  1. Avtor filmov je Ziga Gori ek, nastali so v okviru Evropske noci raziskovalcev na Oddelku za etnologijo in kulturno antropologijo Filozofske fakultete, UL. Oddelek za azijske tudije Filozofske fakultete se tudi letos pridruzuje projektu Noc raziskovanja. Njihov doprinos je gledali ka predstava v angle cini s ponosnim naslovom Becoming Human (Postajati clovek). Z njo so zeleli preseci locnico med filozofijo in umetnostjo ter gledalkam in gledalcem na zabaven in hkrati zanimiv nacin priblizati sodobno kitajsko filozofijo skozi optiko Mojstra Lija, katerega dejansko ime je Li Zehou. Njegova filozofija ozivi skozi pogovor igralk in igralcev, ki uprizarjajo tri berlinske tudente (Mani, Karl in Kong Qiu) in tudentko (Hannah) in hkrati predstavljajo simbole mislecev in mislic kot so Immanuel Kant, Karl Marx, Hannah Arendt in Konfucij. Zanimajo jih vpra anja clove kosti, smisla zivljenja, idejne zgodovine, amanskih prednikov vzhodnoazijskih kultur ter transkulturne filozofije. Njihovi pogovori so duhoviti in iskrivi, ter prepleteni z glasbo, s plesom in vizualnimi podobami.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *