Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 31.03.21 in Univerze

Fakultete za elektrotehniko UL za krepitev sodelovanja med podjetji in fakultetami

Fakultete za elektrotehniko UL za krepitev sodelovanja med podjetji in fakultetami

Fakulteta za elektrotehniko (FE) Univerze v Ljubljani pripravlja 7. aprila ob 14. uri prvi spletni poslovni forum , namen katerega je krepitev sodelovanja med podjetji in fakulteto, sosblikobanje kadrovskih strategij, sodelovanje pri izvedbi skupnih projektov ter souporabi raziskovalne opreme.

Slovensko gospodarstvo je namreč pred izjemnimi izzivi. Digitalizacija prodira v vse pore delovanja podjetij in je sestavni del modernizacije poslovnih procesov. Za dvig dodane vrednosti pa je nujno pospešiti modernizacijo tehnološke opremljenosti, kjer bo sodelovanje tehničnih fakultet in raziskovalnih inštitutov z gospodarstvom ključno.

Predsednik Gospodarske zbornice Slovenije Boštjan Gorjup in predsednik SBC – Kluba slovenskih podjetnikov Jure Knez bosta predstavila pogled gospodarstva, v posebnem video sklopu pa bodo predstavljene dobre prakse sodelovanja FE z gospodarstvom. Na panelu pa bodo predstavniki fakultete, gospodarstva in ministrstva govorili o dodani vrednosti v Sloveniji kot enem največjih izzivov slovenskega gospodarstva.

 

Foto: FE UL

 

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *