Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 15.11.22 in Univerze

FF govorí v letu jezikov

FF govorí v letu jezikov

Na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani (FF UL) študijsko leto 2022/23 posvečajo jezikom, zato so ga poimenovali kar Leto jezikov FF. Pod geslom Jezikava FF bodo v tem in naslednjem letu potekali številni dogodki s širšega jezikovnega in jezikoslovnega področja, namenjeni zainteresirani javnosti. Eden od osrednjih dogodkov je cikel predavanj FF govorí v letu jezikov, ki se s prvim predavanjem začenja 16. novembra 2022.

Prvo javno predavanje v ciklu FF govorí v letu jezikov bo v sredo, 16. 11. 2022, ob 18. uri (pred. 15 na FF UL), predaval bo akad. prof. dr. Marko Snoj, Oddelek za primerjalno in splošno jezikoslovje FF UL, ISJFR ZRC SAZU. Predavanje z naslovom Etimologija in Slovenci se začne z odgovorom na vprašanje, kaj je bila etimologija nekdaj, kaj je danes in kakšne poti vodijo do verjetne ali gotove etimološke razlage. Nadaljuje se z najpomembnejšimi mejniki v razvoju etimološke znanosti, pri katerih smo Slovenci sodelovali v zavidljivem obsegu. Razvoj in stanje etimologije sta ilustrirana s poljudnimi in nazornimi razlagami.

Napovedi preostalih predavanj v ciklu so na voljo na tej povezavi.

Kot vodilna ustanova na področju jezikovnega izobraževanja v slovenskem prostoru si na FF UL prizadevajo za promocijo učenja in poučevanja sodobnih, klasičnih in drugih starih jezikov, ki jih v okviru študijskih programov, predmetov, lektoratov in tečajev poučujemo kar 52; ponazarja jih spodnja grafika.

Foto: UL FF

 

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *