Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 10.07.17 in Kreativnost

Fotografski natečaj: Znanost med drevesi

Fotografski natečaj: Znanost med drevesi

‘Znanost na cesti’ objavlja nagradni fotografski natečaj na temo Drevo, les. K sodelovanju vabijo amaterske fotografe, ki imajo izostreno oko za svet okrog sebe. Na natečaju pričakujejo posnetke iz gozda, dreves, lesa, lesenih izdelkov oziroma njihovih detajlov. Fotografija je lahko estetska, poučna ali zabavna, predvsem pa iščemo take, ki na nov in inovativen način predstavi motive in dogodke, ki običajno niso dostopni splošni javnosti.

Fotografije naj bodo opremljene s kratkim naslovom (do 60 znakov), kratkim poljudno-strokovnim pojasnilom (do 300 znakov) in podatki o avtorju (ime in priimek, institucija, elektronski naslov). Vsak avtor lahko pošlje največ tri prispevke. Glavna kriterija ocenjevanja bosta vsebinska sporočilnost posnetka in njegov estetski učinek, k oceni bo prispevalo tudi priloženo pojasnilo.

Posnetke pošljite po elektronski pošti na naslov znanost@satena.si, Subject: ZnC-foto in sicer do 20. avgusta 2017. Objavljene bodo na spletni strani ZnC, Facebooku in Twitterju.

Rezultati natečaja bodo objavljeni 13. septembra na spletni strani www.znanostnacesti.si , nagrade pa podeljene ob 19h, pred začetkom predavanja, v Kavarni Union istega dne.
Pet izbranih fotografij bo nagrajenih. Nagrada za 1. mesto: 150 eur + majica “ZnC fotograf”, Nagrade za 2.-5. mesto: majica z znakom “ZnC – fotograf”.

Ocenjevalna komisija:

  • Janez Zavašnik (ZnC)
  • Miha Humar (Biotehniška fakulteta UL)
  • Uroš Hočevar (Delo)
  • Aleš Ugovšek (M Sora)
  • Milena Zorko (KI, zmagovalka prejšnjega foto natečaja)

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *