Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 4.10.18 in Inštituti

Informacijska družba 2018

Informacijska družba 2018

21. mednarodna multikonferenca Informacijska družba – IS 2018, bo potekala od 8. oktobra do 12. oktobra 2018 v Ljubljani na Institutu “Jožef Stefan”. IS 2018 bo omogočila raziskovalcem, da predstavijo svoje najnovejše raziskave in odkritja z različnih področij informacijske družbe. Multikonferenco bodo sestavljale skrbno izbrane konference.

Informacijska družba spreminja svet in tudi slovensko družbo. Zato je pomembno, da se teh sprememb zavedamo in jih sprejmemo v vsakdanje življenje. Cilj IS 2018 ni najti dokončne odgovore na probleme, ki se porajajo ob pohodu informacijske družbe, temveč sprožiti interdisciplinarne strokovne razprave in zastaviti smernice za nadaljnje raziskovanje. Multikonferenca bo imela vlogo foruma svetovnih in domačih raziskovalcev, kjer se bo razglabljalo o sedanjih in prihodnjih raziskovalnih usmeritvah, poslovnih priložnostih ter vladnih politikah Evrope in Amerike, izmenjevalo ideje in razvijalo vizijo informacijske družbe.

Ustanove in posamezniki so vabljeni, da predstavijo prispevke o zanimivih novih dognanjih s področja katere izmed sestavnih konferenc. Pripravijo lahko tudi pregled stanja in novosti v svoji ustanovi, spregovorijo o problemih znanosti in razvoja v Sloveniji, o odnosu države ali o tem, kako bi se morala Slovenija razvijati v smeri informacijske družbe.

 

Foto: IJS

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *