Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 30.08.19 in Univerze

Joseph Dumoulin, o umetni inteligenci in varnostnih  vprašanjih

Joseph Dumoulin, o umetni inteligenci in varnostnih vprašanjih

Digitalno inovacijsko središče Slovenije (DIH Slovenija) pripravlja  4. septembra 2019 ob 15. uri na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani,  predavanje in  pogovor z Josephom Dumoulinom, ameriškim strokovnjakom za umetno inteligenco in varnostna vprašanja.

Tema predavanja bo obdelava naravnega jezika (ang. natural language processing – NLP), ki slovi kot zelo zahtevno področje raziskovanja. Kaj pomeni komunicirati? Kako vemo, kdaj »razumemo« stavek ali izrečeno besedo? Sodobna NLP je številna filozofska vprašanja postavila na stran s tem, ko je ponudila izključni podatkovno vodeni pristop, ki ga omogoča dostop do bogatih podatkovnih nizov in različnih arhitektur globoke nevronske mreže. S tem se spreminja vloga NLP, kar je le ena od tematik, ki jo bo Domoulin  izpostavil med predavanjem. Obravnaval bo tudi nekaj pomembnih dokumentov, ki so vzpostavili zdajšnje stanje NLP-ja, obenem pa bo predstavil  strukture, ki omogočajo najnaprednejše metode strojnega prevajanja, semantičnega raziskovanja in prepoznavanja entitet.

Joseph Dumoulin je vodja pisarne za tehnološke inovacije v Verintu, ponudniku programske opreme za rudarjenje podatkov o varnosti in obveščevalnih podatkih. Poleg tega je izredni predavatelj na temo umetne inteligence, obdelave naravnega jezika in strojnega učenja na univerzah v Washingtonu in Gonzagi. Pred tem je bil višji razvijalec pri Next IT Corporation, podjetju za umetno inteligenco.

Udeležba na dogodku je brezplačna, potrebna pa je prijava prek  povezave. Dogodek organizira DIH Slovenije v sodelovanju z Veleposlaništvom ZDA v Ljubljani in Katedro za informacijske tehnologije na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani.

 

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *