Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 12.04.19 in Univerze

Learning Landscape – Zagreb Futurescapes izjemen uspeh študentov BF UL

Learning Landscape – Zagreb Futurescapes izjemen uspeh študentov BF UL

Študentje Oddelka za krajinsko arhitekturo Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani  (BF UL), so dosegli izjemen uspeh na mednarodnem študentskem krajinskoarhitekturnem natečaju LEARNING LANDSCAPE – ZAGREB FUTURESCAPES. Natečaj Le:Notre podpira celovit pristop k načrtovanju mestne in primestne krajine, njegov cilj pa je bil zasnovati celovito vizijo prostorskega razvoja južnega dela Zagreba ob reki Savi.

 Skupini Neža Jelinčič, Nika Miletić, Ana Petrovčič, Lucija Pucihar, Maša Vertot in Tea Gombač, Manca Jereb, Žan Lovše, Lea Lunder, Tilen Tamše pod mentorstvom doc. Darje Matjašec in asist. Nejca Florjanca, sta prejeli prvi dve nagradi na natečaju. Tretjo nagrado in častno priznanje pa sta prejeli študentski ekipi iz Kitajske. Natečaja so se udeležile skupine študentov krajinske arhitekture, urbanizma in arhitekture iz Hrvaške, Kitajske, Nemčije, Združenih držav Amerike, Romunije in Madžarske.

S tem je Oddelek za krajinsko arhitekturo, Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani ponovno dokazal, da izobražuje in vzgaja vrhunske krajinske arhitekte in urbaniste ter potrdil uvrstitev med 13 najboljših šol na svetu, ob bok univerzam Harvard, v Oslu, Torontu, Hannovru in drugim. Oddelek se tako na področju urbanističnega načrtovanja zlahka meri s svetovno konkurenco šol za arhitekturo, urbanizem in krajinsko arhitekturo, kar dokazujejo tudi mladi diplomanti, ki so na posvetu »Slovenska krajina pred izzivi prihodnosti«, v vsebinskem delu »Krajinska arhitektura jutri« predstavili svoje karierne poti v tujini.

 

Foto: BF UL

 

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *