Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 13.03.19 in Univerze

MacGyver – največje inženirsko tekmovanje v Sloveniji

MacGyver – največje inženirsko tekmovanje v Sloveniji

Združenje študentov tehnologije in naravoslovja – BEST Ljubljana –  že enajsto leto zapored organizira lokalno inženirsko EBEC tekmovanje, bolje poznano pod imenom MacGyver. Potekalo 15. in 16. marca 2019 na Fakulteti za elektrotehniko UL, razdeljeno na študijo primera (case study) in skupinsko načrtovanje (team design).

Začeli bodo s skupinskim  načrtovanjem, kjer bo naloga ekipe, da z danim materialom v omejenem času sestavijo napravo, ki bo kar se da učinkovito opravljala zastavljeno nalogo. Ob zaključku bodo ekipe predstavile njeno delovanje, učinkovitost in funkcionalnost. Drugi dan bo namenjen študiji primera, ki bo zajemala teoretično nalogo organizacijskega, tehnološkega ali razvojnega problema podjetja. Vsaka ekipa bo predstavila svoje stališče in optimizacijo rešitve problema.

Zmagovalci vsake kategorije bodo prejeli nagrado v vrednosti 400 € in se uvrstili naprej na regijsko srečanje, ki bo v času  od 17. do 20. maja v Mariboru. Ob tekmovanju bo potekal tudi spremljevalni program, ki bo obsegal predstavitev podjetij in neformalne razgovore s predstavniki podjetij, kar je odlična priložnost tako za bodoče iskalce zaposlitve kot za zaposlovalce.

Foto: FE

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *