Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 19.07.19 in Univerze

Makroekonomika na Ekonomski fakulteti UL

Makroekonomika na Ekonomski fakulteti UL

Center poslovne odličnosti Ekonomske fakultete (CPOEF) Univerze v Ljubljani pripravlja v štirih popoldanskih srečanjih program Makroekonomika z namenom boljšega spoznavanja in razumevanja ekonomske logike delovanja gospodarstva, medsebojnih vplivov posameznih ekonomskih kategorij in makroekonomskih pojavov, kot so gospodarska rast, inflacija, nezaposlenost, plačilna bilanca, zadolženost in denarna ter davčna politika. Gre za teme, ki so izjemnega pomena za razumevanje ekonomskega sistema v povezavi s  širšimi družbenimi vplivi.

Program je namenjen novinarjem, ki pokrivajo gospodarske teme, pa tudi politikom, državnim uradnikom, managerjem, podjetnikom, poslovnežem in vsem, ki želijo bolje spoznati in razumeti makroekonomske pojave pri vrednotenju ukrepov in stališč ekonomske politike.

Program v obliki popoldanskih srečanj bosta izvajala prof. dr. Maks Tajnikar in prof. dr. Petra Došenović Bonča, sestavlja pa ga serija predavanj s predstavitvijo makroekonomskih podatkov za Slovenijo in večerne diskusije o aktualnih gospodarskih dogodkih v Sloveniji in svetu s priznanimi makroekonomisti – prof. dr. Jožetom Damijanom, prof. dr. Bogomirjem Kovačem in prof. dr. Mojmirom Mrakom.

Potekal bo v štirih zaporednih četrtkih – 26. septembra, 3. oktobra, 10. oktobra in 17. oktobra 2019 od 15. do 20. ure.

Več informacij: https://www.cpoef.si/sl/seminar/makroekonomika/

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *