Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 6.07.18 in Inštituti, Univerze

Mednarodni magistrski program Jedrske tehnike SARENA

Mednarodni magistrski program Jedrske tehnike SARENA

Skupni študijski program Univerze v Ljubljani, IMT Atlantique, Universidad Politécnica de Madrid in Lappeenranta University of Technology; financiran s strani EU v okviru Erasmus+ SARENA je kratko ime mednarodnega magistrskega programa Jedrske tehnike: SAfe and REliable Nuclear Applications, katerega del bo v naslednjih letih potekal na Fakulteti za matematiko in fiziko UL v okviru aktivnosti »Erasmus+: Erasmus Mundus Joint Master Degrees.«

Študijski program koordinira francoska univerza IMT Atlantique, v programu pa sodelujejo še španska Universidad Politécnica de Madrid, finska Lappeenranta University of Technology ter Univerza v Ljubljani.

V okviru magistrskega programa SARENA bodo od leta 2019 naprej študirale štiri generacije po 15 študentov. Študijski program bo financirala EU v okviru programa Erasmus+, pretežni del financiranja pa predstavljajo študentske štipendije.

Na Fakulteti za matematiko in fiziko UL bodo potekala predavanja tretjega semestra študija, ki jih bo kot del rednega študija jedrske tehnike organizirala Katedra za jedrsko tehniko. Del študentov bo na Fakulteti za matematiko in fiziko v sodelovanju z Institutom Jožef Stefan tudi zaključil študij s pripravo magistrskega dela.

 Foto: FMF UL

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *