Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 20.03.17 in Univerze

Mentor leta 2016

Mentor leta 2016

Društvo Mlada akademija (nekdanje Društvo mladih raziskovalcev Slovenije – DMRS) bo  podelilo nagrado Mentor leta, namenjeno najboljšim slovenskim mentorjem doktorskih študentov. Zaključni dogodek izbora Mentor leta 2016  bo v sredo, 22. marca 2017, ob 19. uri na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani. Letos bodo nagrade finalistom in zmagovalcu/zmagovalki izbora Mentor leta podelili na zaključnem dogodku, tokrat prvič v so-organizaciji  z ARRS. Mentorja oz. mentorico so lahko predlagali vsi doktorski študenti, ki so se vpisali na doktorski študij leta 2015 ali prej oz. nekdanji doktorski študenti, ki so zagovarjali doktorsko delo v letu 2014 ali kasneje. Na klic za vloge se je odzvalo kar 155 prijaviteljev, ki so skupaj nominirali 101 mentorja.

V okviru podelitve nagrad bo potekala tudi okrogla miza “Kaj pomeni biti dober mentor doktorskemu študentu?”, na kateri se bo Maja Ratej, novinarka Val202, ki bo tudi povezovala prireditev, pogovorila z zmagovalko ali zmagovalcem ter štirimi drugimi gosti:

  • Dr. József Györkös, direktor ARRS,
  • Dr. Nedjeljka Žagar, prva slovenska dobitnica ERC Starting Grant,
  • Dr. Duška Kneževič Hočevar, Družbenomedicinski inštitut ZRC-SAZU,
  • Dr. Barbara Simončič, Mentorica leta 2015
  • in Mentor leta 2016 (?).

Priznanje Mentor leta je namenjeno promociji dobrega mentorstva in dobrih mentorskih praks pa tudi osebnemu priznanju posameznih mentorjev. Društvo pri izboru mentorja leta izhaja iz prepričanja, da dober mentor s svojimi izkušnjami, nasveti, vključevanjem v ožjo raziskovalno skupino, omogočanjem dodatnih izobraževanj in mednarodnih sodelovanj ogromno prispeva k razvoju doktorskega študenta v kompetentnega in samostojnega raziskovalca.

Več informacij: http://www.mladaakademija.si/2017/03/06/slavnostna-podelitev-nagrade-mentor-leta-2016/

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *