Pages Menu
Categories Menu

Posted on 13.03.18 in Univerze

Mentor leta 2017

Mentor leta 2017

Društvo Mlada akademija bo soorganizaciji z agencijo ARRS pripravlo dogodek MENTOR LETA 2017. Podelili bodo nagrado najboljšemu mentorju oz. mentorici doktorskim študentom, ki ga bodo izbrali izmed 94 mentorjev, ki so jih predlagali njihovi trenutni in bivši doktorski študenti.

Dogodek bo potekal 15. marca od 19. ure dalje na Fakulteti za Elektrotehniko, Univerze v Ljubljani. Povezovala ga bosta komik dr. Uroš Kuzman in novinar dr. Ambrož Kvartič.

Društvo Mlada akademija (MA) je nadaljevanje Društva mladih raziskovalcev Slovenije (DMRS), ki je bilo ustanovljeno leta 1995. Po dvajsetih letih delovanja so se leta 2016 odločili, da poleg doktorskih študentov naslovijo in v svoje delovanje vključijo tudi raziskovalce na začetku kariere. Tiste z doktorati in na začetku poti k uveljavitvi v raziskovalni skupnosti ali gospodarstvu.

Vse od nastanka Društva zbirajo izkušnje in komentarje doktorskih študentov in raziskovalcev na začetku kariere o upoštevanju njihovih pravic in dolžnostih, o mentorskih praksah in načinih usposabljanja. Žal se vse več govori o negativnih izkušnjah mladih na doktorskem študiju. Priznanje Mentor leta je namenjeno promociji dobrega mentorstva in dobrih mentorskih praks, pa tudi osebnemu priznanju posameznih dobrih mentorjev. Letos poteka že devetič.

 

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *