Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 27.05.19 in Univerze

Nacionalna konferenca o odpravi prekarnosti

Nacionalna konferenca o odpravi prekarnosti

Fakulteta za družbene vede Univerze v Ljubljani bo gostila Nacionalno konferenco o odpravi prekarnosti, ki bo v sredo, 29. maja 2019, z začetkom ob 9. uri.

Med 9. in 11. uro bodo o tem, kakšne posledice prekarnost pušča na posameznih resorjih, razpravljali z ministri aktualne Vlade RS, drugimi predstavniki Vlade RS in predsednikom Državnega zbora RS. Gostje bodo Ksenija Klampfer, ministrica za delo, družino in socialne zadeve, dr. Jernej Pikalo, minister za izobraževanje, Andreja Katič, ministrica za pravosodje, in Rudi Medved, minister za javno upravo. Svoje poglede na trenutno stanje bodo predstavili tudi nekateri drugi predstavniki Vlade RS, Jadranko Grlić, glavni delovni inšpektor in mag. Dejan Židan, predsednik Državnega zbora RS.

Med 11.30 in 15. uro bodo na temo odprave prekarnosti potekali trije vzporedni znanstveni paneli, ki bodo združili raziskovalce, profesorje in predstavnike civilne družbe: 

o    interdisciplinarni (vodila ga bo dr. Aleksandra Kanjuo Mrčela, profesorica in raziskovalka na FDV),

o    pravni (vodil ga bo dr. Danilo Türk, nekdanji predsednik RS),

o    ekonomski (vodila ga bo dr. Metka Tekavčič, dekanja EF).

Med 15. uro in 16.30 bodo na okrogli mizi »Gospodarstvo, družbena odgovornost in odprava prekarnosti« spregovorili predstavniki iz zasebnega in javnega sektorja. Sodelovali bodo: Zdravko Počivalšek, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, Boštjan Gorjup, predsednik GZS, Jože Mermal, predsednik uprave družbe BTC, in Dejan Crnek, podžupan Mestne občine Ljubljane.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *