Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 22.10.20 in Inštituti

Natečaj: Biodiverziteti najbolj prijazen vrt

Natečaj: Biodiverziteti najbolj prijazen vrt

Nacionalni inštitut za biologijo (NIB) in Botanični vrt pripravljata v okviru projekta LIFE Naturaviva – umetnost življenja  natečaj »Biodiverziteti najbolj prijazen vrt«.

„Imate na vrtu cvetočo trato, veliko medovitih rastlin, gnezdilnico za čebele samotarke, žuželčnik, gnezdilnice za ptice in netopirje ali pa mlako? Mogoče vas obiskujejo ježi ali na vašem vrtu varno domujejo kače? Vrtovi so vedno bolj pomemben življenjski prostor za številne organizme, zato v okviru projekta LIFE NATURAVIVA, Biodiverziteta – umetnost življenja iščemo biodiverziteti najbolj prijazen vrt,“ so organizatorji zapisali v  vabilu k prijavi natečaja.

Vrtove bodo izbirali v štirih kategorijah: hišni vrt, vrt na terasi ali balkonu, šolski vrt in društveni vrt.

Na natečaju prijavitelji lahko sodelujejo tako, da na elektronski naslov info@botanicni-vrt.si do 20. 12. 2020 pošljejo prijavni obrazec in do 10 fotografij vrta. Zaželjeno je, da so fotografije iz leta 2020, izjemoma lahko tudi starejše. Podroben opis za prijavo je v prilogah na spletni strani projekta.

Prijave bo pregledala strokovna žirija Botaničnega vrta Univerze v Ljubljani in Nacionalnega inštituta za biologijo, ki bo najbolje ocenjene vrtove naslednje leto obiskala za podrobnejše ocenjevanje. Zmagovalci bodo znani jeseni 2021, čakale pa jih bodo lepe nagrade.

Vabljeni tudi k spremljanju prispevkov o biodiverziteti na vrtovih na projektno spletno stran, Facebook in Instagram profil. Uredite vrtove tako, da bodo zakladnica biodiverzitete!

Več o natečaju: https://www.naturaviva.si/biodiverziteti-najbolj-prijazen-vrt/

Dodatne informacije: info@botanicni-vrt.si

Nasveti za biodiverziteti prijazen vrt: https://www.naturaviva.si/nasveti-za-biodiverziteti-prijazen-vrt/

Spletna stran projekta LIFE NATURAVIVA  https://www.naturaviva.si/

Facebook profil projekta LIFE NATURAVIVA https://www.facebook.com/life.naturaviva

Instagram profil projekta LIFE NATURAVIVA https://www.instagram.com/lifenaturaviva/

Foto: Davorin Tome/NIB

 

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *