Pages Menu
Categories Menu

Posted on 19.01.23 in Univerze

Pester program Univerze v Ljubljani na Informativi 2023

Pester program Univerze v Ljubljani na Informativi 2023

Univerza v Ljubljani (UL) se bo predstavila na sejmu izobraževanja in poklicev Informativa 2023. V petek, 20. januarja, in soboto, 21. januarja 2023 bodo imeli dijaki in študenti na Gospodarskem razstavišču priložnost na enem mestu izvedeti vse o družboslovnih, naravoslovnih, humanističnih in tehničnih študijskih programih.

Univerzitetno mesto UL na dogodku Informativa 2023 združuje stojnice fakultet in umetniških akademij, na katerih bodo zaposleni in študenti na inovativen način predstavljali študij in obštudijske dejavnosti ter bili obiskovalcem na voljo za vprašanja, dileme in nasvete glede izbire študija. 

Program UL na Informativi 2023, ki je dostopen na spletni strani UL, je pripravila univerzitetna visokošolska prijavno informacijska služba v sodelovanju s Kariernimi centri UL. Za lažjo in bolj premišljeno izbiro študija se bodo študenti lahko udeležili predstavitve študijskih programov UL, izvedeli alternative možnosti vpisa ob nesprejetju na želeni program, s pomočjo Hollandovega vprašalnika raziskali svoje interese, prejeli usmeritve za uspešno oddajo prijave ter spoznali pestro ponudbo (ob)študijskih dejavnosti Univerze v Ljubljani.

 Univerza v Ljubljani bo imela v času Informative odprt tudi svetovalno-izobraževalni kotiček, na katerem bodo lahko udeleženci pod vodenjem strokovnjakov izračunali svoje točke, se pogovorili o alternativnih možnostih izbire, spoznali postopke uveljavljanja pravic do priznavanja posebnega statusa in statusa s posebnimi potrebami, imeli možnost osebnega svetovanja na temo izbire študija. Ta prostor bo odprt v petek in soboto, med 11. in 18. uro, na balkonu v kupoli A na Gospodarskem razstavišču.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *