Pages Menu
Categories Menu

Posted on 2.10.23 in Univerze

Podelitev nagrad in pohval dr. Uroša Seljaka za najboljše znanstvene objave študentov

Podelitev nagrad in pohval dr. Uroša Seljaka za najboljše znanstvene objave študentov

V Zbornični dvorani Univerze v Ljubljani bodo v sredo, 4. oktobra ob 11.00, že drugič podeljene nagrade in pohvale dr. Uroša Seljaka za najboljše znanstvene članke študentk in študentov prve in druge stopnje študija v Sloveniji. Namen nagrad je spodbujanje znanstvenih objav  in še večje vključevanje v raziskovalno delo.

Dr. Uroš Seljak, profesor na Oddelku za fiziko na Univerzi Kalifornije, Berkeley, alumen Univerze v Ljubljani (UL) in mentor na Ameriško-slovenski izobraževalni fundaciji – ASEF, je leta 2021 prejel prestižno nagrado Gruberjeve fundacije Univerze Yale za ključen prispevek k raziskavam v kozmologiji. S svojim delom nagrade – 150.000 ameriškimi dolarji – je ustanovil nagradni dobrodelni sklad za študente prve in druge stopnje, s katerim v obliki nagrade dr. Uroša Seljaka v znesku 10.000 ameriških dolarjev vsako leto podpre najboljše znanstvene objave slovenskih študentov.

 »Dr. Seljaku smo izjemno hvaležni, saj ta njegova dragocena gesta podpore krepi znanstvene potenciale mladih v Sloveniji. Hkrati pa bi si želeli, da bi bila ta gesta dobrodelnosti tudi spodbuda za druge uspešne alumne naše univerze k podobnim korakom, kot je to v navadi v številnih drugih državah,« pravi rektor Univerze v Ljubljani, prof. dr. Gregor Majdič.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *