Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 27.06.18 in Univerze

Poletna šola za dijake: Več kot 360 priložnosti, ki čakajo nate

Poletna šola za dijake: Več kot 360 priložnosti, ki čakajo nate

Karierni centri Univerze v Ljubljani prirejajo brezplačno poletno šolo za dijake z naslovom Več kot 360 priložnosti, ki čakajo nate, ki bo potekala od 27. do 31. avgusta 2018. Namenjena je predvsem dijakom 2. in 3. letnikov, ki razmišljajo o nadaljnjem študiju in še niso odločeni, kaj bi študirali. V okviru brezplačne poletne šole, ki jo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada, se bodo vsak dan zvrstile delavnice na temo samoocene in lažje izbire študija, podkrepljene s ključnimi informacijami o visokošolskem sistemu, vpisu in mednarodnih izmenjavah, obiski fakultet in akademij Univerze v Ljubljani ter ogledi uglednih slovenskih podjetij in organizacij.

Namen poletne šole je spodbuditi dijake, da začnejo pravočasno razmišljati o izbiri študija, da prepoznajo svoje interese, osebnostne lastnosti in kompetence, se seznanijo z možnostmi študija in zaposlovanja v prihodnosti in se tako lažje odločijo glede nadaljnje študijske/karierne poti. Maja Dizdarević, vodja Kariernih centrov Univerze v Ljubljani, izpostavlja: »Program smo pripravili na podlagi identificiranih potreb in najpogostejših dilem dijakov in njihovih staršev. Dijaki ne poznajo dovolj svojih interesov in sposobnosti, ponudbe za študij je veliko, trg dela in delovna mesta se hitro spreminjajo.«

Poletna šola letos poteka drugič zapovrstjo. Tokrat je izbirnega tipa, saj se lahko dijaki prijavijo na posamezno delavnico ali obisk glede na njihova zanimanja. V dopoldanskem delu delavnic z naslovom »Kam in kako?« bodo dijaki pridobili vpogled v svoje interese, osebnostne lastnosti in kompetence ter našli odgovore na vsa ključna vprašanja o vpisnem postopku, visokošolskem sistemu, možnostih študija in priložnostih za mednarodne izmenjave. V drugem sklopu z naslovom »Faksi v praksi« bodo dijaki obiskali dvanajst fakultet in akademij Univerze v Ljubljani: Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje, Biotehniško fakulteto, Ekonomsko fakulteto, Fakulteto za družbene vede, Fakulteto za gradbeništvo in geodezijo, Fakulteto za računalništvo in informatiko, Fakulteto za socialno delo, Fakulteto za strojništvo, Fakulteto za upravo, Filozofsko fakulteto, Naravoslovnotehniško fakulteto in Pedagoško fakulteto. Popoldne bodo sledili obiski uglednih slovenskih podjetij in organizacij v okviru sklopa »Znanje v praksi«. V podjetjih in organizacijah Cosylab, IGEA, Inštitut za radiologijo, Lek, Ljubljanski grad, NLB, RTV Slovenija in Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje bodo dijaki spoznali različne poklice, tudi tiste, ki jih še ne poznajo. Poletna šola se bo zaključila na rektoratu Univerze v Ljubljani z informativnim dvoriščem, kjer se bodo dijakom predstavile še organizacije s storitvami za bodoče študente. Med poletno šolo bodo na voljo za individualne pogovore z dijaki tudi karierni svetovalci.

Dijaki se lahko na poletno šolo prijavijo na spletni strani Kariernih centrov Univerze v Ljubljani. Udeleženci, ki ne živijo v Ljubljani in se bodo posebej za ta namen pripeljali z javnim prevozom v Ljubljano, bodo lahko uveljavljali povračilo stroškov javnega prevoza na podlagi vozovnice.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *