Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 18.08.22 in Univerze

Poletni tabor inovativnih tehnologij za mlade

Poletni tabor inovativnih tehnologij za mlade

Na ljubljanski Fakulteti za elektrotehniko  bo potekal tradicionalni Poletni tabor inovativnih tehnologij, ki bo mladim na zabaven in poučen način približal elektrotehniko in sodobne tehnologije. Delavnice bodo potekale med 22. in 26. avgustom potekale pod vodstvom mentorjev in mladih strokovnjakov s fakultete. Dogajanje bodo popestrili z ekskurzijami v visokotehnološka podjetja.

Sproščeno učenje s »hands-on« pristopom

Udeleženci  se bodo seznanili z najsodobnejšo tehnično opremo in v enem tednu razvili čisto prave izdelke, ki so uporabni doma, v šoli ali ob zabavi s prijatelji. Izkušeni mentorji bodo na sproščen način spodbujali skupno aktivno učenje s »hands-on« pristopom in veliko samostojnega dela z najmodernejšimi tehnologijami, do katerih mladi doma in v šoli običajno nimajo dostopa.

Dvanajst tematskih delavnic za različne okuse

Na dvanajstih tematskih delavnicah bo vsak našel nekaj zase. Na delavnici Virtualno=Zabavno bodo udeleženci dobili odgovor na vprašanja, kaj je razlika med obogateno (ang. augmented reality – AR) in navidezno resničnostjo (ang. virtual reality – VR) ter kako delujejo igralni pogon Unity in programska orodja za izdelavo AR in VR aplikacij.  Na delavnici Scratchmojstri pa bodo z uporabo orodja za programiranje igric spoznali tehnike programiranja in programska jezika Microbit in Python.

Več informacij in utrinke s preteklih taborov najdete na https://bit.ly/3Rkfi1D.

 Foto: FE

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *