Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 11.03.22 in Inštituti

Politični forum H2GreenTECH

Politični forum H2GreenTECH

Kemijski inštitut pripravlja 16. 3. 2022 med 9.00 – 12.30 spletni dogodek Politični forum H2GreenTECH, ki je  organiziran v okviru projekta H2GreenTECH. V forumu si  projektni partnerji prizadevajo ustvariti močno čezmejno mrežo povezanih deležnikov, ki delujejo na področju vodikovih tehnologij v sektorjih raziskav in inovacij, gospodarstva in politike. To je ključnega pomena za ustvarjanje spodbudnega in stabilnega okolja za nove naložbe MSP in industrije v razvoj novih vodikovih tehnologij.

Na političnem forumu se bodo zbrali ključni deležniki na področju vodikovih tehnologij, da bi razpravljali o prednostih in slabostih politik in podpornih okolij. Prepoznane bodo nacionalne, regionalne in lokalne prioritete povezane z razvojem in financiranjem vodikovih tehnologij v Sloveniji in Avstriji.

Sklepi foruma bodo vključeni v končni Akcijski načrt za spodbujanje nizkoogljične tehnologije v Sloveniji in Avstriji s smernicami in opredeljenimi prioritetami v Sloveniji in Avstriji. Sklepi bodo uporabljeni tudi v marketinški strategiji Hydrogen Centra namenjeni medregionalnemu razvoju vodikovih tehnologij do leta 2025.

Politični forum organizira Ministrstvo za znanost, izobraževanje in šport v sodelovanju s projektnimi partnerji H2GreenTECH, gre pa za krepitev sodelovanja na področju vodikovih tehnologij s čezmejnim sodelovanjem podjetij, R&R centrov in visokošolskih institucij.

Join Zoom Meeting

https://zoom.us/j/96135417932?pwd=Vlk1MUJkaklnT2FhaTdGOGNUcXNrdz09

 ID: 961 3541 7932

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *