Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 1.02.14 in Featured, Fotografije, Svet, Znanstveni dosežki

Priznanje SZF novinarki Jasni Kontler Salamon

Priznanje SZF novinarki Jasni Kontler Salamon

Dolgoletni znanstveni novinarki in komentatorki časopisa Delo Jasni Kontler Salamon je Slovenska znanstvena fundacija (SZF) podelila prestižno priznanje Prometej znanosti za odličnost v komuniciranju za leto 2013. Jasni Kontler Salmon, ki je objavila številne prispevke s področja znanosti, raziskovanja, tehnike, inovativnosti in visokega šolstva, iz katerih je razvidno odlično poznavanje obravnavane problematike ter poglobljen in analitičen način pisanja, je priznanje na slovesni podelitvi v Prešernovi dvorani Slovenske akademije znanosti in umetnosti v Ljubljani izročil direktor SZF dr. Edvard Kobal.

OLYMPUS DIGITAL CAMERADr. Edvard Kobal (direktor SZF) in Jasna Kontler Salamon

Jasna Kontler Salamon s svojimi prodornimi in odmevnimi članki ter polemičnimi intervjuji redno sodeluje v prilogi Dela Znanost, v Sobotni prilogi Dela ter v Nedelu in je avtorica številnih odmevnih komentarjev na mnenjski strani Dela. Zelo pomembna je njena pobuda uredništvu časopisa Delo za ustanovitev posebne priloge namenjene tematiki visokega šolstva, ki je bila na Delu sprejeta in tako je zasnovala in tudi ureja prilogo Na poti do diplome. Priloga izhaja vsake tri tedne in se posveča aktualni problematiki visokega šolstva, hkrati pa predstavlja in učinkovito promovira znanstveno-raziskovalno delo, ki poteka v okviru visokega šolstva.

Vendar se Jasna Kontler Salamon v svojem delu ni usmerila le k spremljanju znanosti in raziskovanja v Sloveniji, temveč spremlja tudi znanstveno-raziskovalno dejavnost ter problematiko visokega šolstva v tujini. Poleg številnih slovenskih znanstvenikov je naši javnosti predstavila tudi vrsto najuglednejših tujih znanstvenikov in raziskovalcev. Pri tem je poleg odličnega obvladovanja veščin učinkovitega promoviranja znanosti pokazala tudi sposobnosti raziskovalnega novinarstva.

Svoji kolegici sta na slovesnosti v prostorih SAZU čestitala dolgoletni urednik priloge Dela Znanost Gregor Pucelj in predsednik Združenja znanstvenih novinarjev Slovenije (ZZNS) Goran Tenze.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Člani Združenja znanstvenih novinarjev Slovenije (ZZNS) ob podelitvi priznanja SZF (na sliki od leve): Ina Petric, Jasna Kontler Salamon, Gregor Pucelj, Goran Tenze (predsednik ZZNS) in Mojca Vizjak Pavšič.

Besedilo in foto: Mojca Vizjak Pavšič

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *