Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 6.03.19 in Univerze

Raphaël Rault: Ljudje in inteligentni roboti v prihodnosti – sobivanje ali boj?

Raphaël Rault: Ljudje in inteligentni roboti v prihodnosti – sobivanje ali boj?

Alumni klub Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani  organizira predavanja Raphaëla Raulta z naslovom Ljudje in inteligentni roboti v prihodnosti – sobivanje ali boj?

Med mladimi in zlasti starejšimi generacijami se danes pojavljajo številna vprašanja glede našega prihodnjega sožitja z roboti in umetno inteligenco (AI). Kako bo hiter tehnološki razvoj robotike in umetne inteligence vplival na družbene, etične, gospodarske, okolijske, politične/pravne in demografske razmere v naši bližnji prihodnosti? Kaj je pametni avtonomni robot (SAR) in kako ga zaznavajo civilni zakoni Evropske unije? Ali ima ta elektronska oseba pravice in obveznosti? Ali je mogoče njegove stvaritve zaščititi? Kako lahko SAR odgovarja za svoja dejanja in kako lahko uvajamo etiko pri vedenju SAR? Kakšen je pravni obstoj AI? Kako lahko zagotovimo kakovost in zakonitost podatkov, ki jih obdeluje AI? Veliko vprašanj se pojavi tudi, ko razmišljamo o zakonski ureditvi umetne inteligence in robotike. Ali poznamo odgovore na zgoraj zastavljena vprašanja? V okviru predavanja nam bo predavatelj poskušal ponuditi nekaj odgovorov ter se bo osredotočil na ključne točke sedanjega in prihodnjega pravnega okvira v Evropi glede našega prihodnjega sožitja s pametnimi roboti.

Predavanje s simultanim prevodom bo 11. marca ob 19. uri v Cankarjevem domu.

Več informacij: https://www.fs.uni-lj.si/arhiv_sporocil/2019021810023532/Alumni%20klub%20FS%20organizira%20cikel%20predavanj%20z%20naslovom%20Roboti%20spreminjajo%20svet/

Foto: FS

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *