Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 1.04.19 in Podjetništvo, Univerze

SBRA in Evropska komisija v Ljubljani, kot prvi prestolnici, predstavljata delovanje Evropskega inovacijskega sveta (EIC))

SBRA in Evropska komisija v Ljubljani, kot prvi prestolnici, predstavljata delovanje Evropskega inovacijskega sveta (EIC))

Evropska komisija je v Bruslju lansirala Evropski inovacijski svet (European Innovation Council, EIC), Slovenija pa je prva država, v kateri ga bodo visoki predstavniki Evropske komisije tudi predstavili. EIC bo imel ključno vlogo pri spodbujanju (industrijskih) inovacij v Evropi.

Evropska komisija je torej pobudnik konference, ki jo 3. aprila 2019 na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani, soorganizira Slovensko gospodarsko in raziskovalno združenje, Slovenian Business and Research Association – SBRA, ki deluje v Bruslju.

“Pobuda, ki je prišla iz Evropske komisije je seveda velika referenca za SBRA, saj smo tako dobili tudi priznanje Evropske komisije, da smo tisti zvezni člen med Brusljem in Slovenijo, ki v vsebinskem kot tudi finančnem smislu odločilno lahko pomagamo pri pridobitvi nepovratnih evropskih sredstev”, je povedal dr. Draško Veselinovič, Predsednik uprave SBRA in dodal: “Disruptivne inovacije so tiste, ki spreminjajo poslovne modele in pozicionirajo Evropo ob bok ostalim velesilam. Enako velja tudi za Slovenijo – Slovenski poslovni in raziskovalni  prostor lahko pomembno prispeva k razvoju in ta konferenca nam to priznanje daje, saj bodo 3. aprila 2019 pred visokimi predstavniki Evropske komisije predstavljena tudi slovenska industrija in naši razvojni preboji in naše znanje”.

Največja mednarodna konferenca o inovacijah  bo tako 3. aprila 2019 na Ekonomski fakulteti predstavila najbolj relevantne vsebine s tega področja v tem trenutku. V uvodnem delu poleg gostiteljev in Zorana  Stančiča iz Predstavništva Evropske komisije v Ljubljani, nastopijo skupaj z rektorjem Univerze v Ljubljani Igorjem Papičem tudi trije ključni ministri Republike Slovenije iz področij, ki pomembno vplivajo na inovacijski ekosistem Slovenije: Jernej Pikalo, MIZŠ, Zdravko Počivavšek, MGRT ter Iztok Purič, SVRK.

V prvem delu konference bodo predstavniki Evropske komisije predstavili različne programe financiranja in povabili slovenske raziskovalce ter industrijo, katere možnosti jim ponuja pravkar lansirani Evropski inovacijski svet (EIC). V drugem delu pa bodo predstavniki Evropske komisije imeli možnost in priložnost spoznati številne konkretne uspešne slovenske inovacijske projekte ter v vzporedni delavnici izvedeli več o izzivih in problematiki slovenskega eko inovacijskega okolja.

 

Foto: EC

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *