Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 9.01.19 in Inštituti, Znanstveni dosežki

Seminar o regenerativni medicini

Seminar o regenerativni medicini

Osteoartritis kolena prizadane milijone ljudi po Evropi. Edina trenutna terapija, ki omogoča (delno) povrnjeno mobilnost je operativni poseg; artroplastika kolen. Boljšo rešitev za terapijo ponujajo matične celice iz maščobnega tkiva.

Na seminarju, ki bo 16. januarja ob 9. uri v Otropedski bolnišnici Valdoltra, bodo predstavljeni najsodobnejši pristopi v regenerativni medicini v Sloveniji in rezultati klinične študije, projekta ADIPOA (EU program Obzorje 2020 projekt), ki ga strokovno vodi prof. Frank Barry (REMEDI – Regenerative Medicine Institute Ireland, National University Ireland, Galway). Podobna klinična študija se bo v okviru projekta ARTE Interreg Italija-Slovenija kmalu odvila tudi v Ortopedski bolnišnici Valdoltra. Poleg prof. Barryja bo na seminarju predaval tudi Miomir Knežević, direktor in soustanovitelj biotehnološkega podjetja Educell iz Trzina v Sloveniji

Regenerativna medicina oz. trg zanjo skokovito raste. To ne pomeni le dobrobiti za vedno večje število pacientov, temveč tudi izjemno priložnost za inovativna podjetja ki lahko ponudijo nove naprave in storitve, s katerimi bodo omogočili boljšo dostopnost in razvoj tovrstnih terapij.

Dogodek je brezplačen, potrebno pa se je predhodno prijaviti na  urska.rauter@tp-lj.si.

 

Foto: TP LJ

 

 

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *