Pages Menu
Categories Menu

Posted on 13.12.23 in Featured, Inštituti, Video

Sodelovanje Kemijskega inštituta (KI) in Honde

Sodelovanje Kemijskega inštituta (KI) in Honde

Kemijski inštitut (KI) je ob deseti obletnici sodelovanja s Hondinim raziskovalnim podjetjem  Honda R&D Japan v Offenbachu, pripravil  kratko predstavitev raziskovanja področja baterijskih sistemov  v avtomobilski industriji. Obrat v Offenbachu je hčerinska družba podjetja Honda R&D Japan, ki je Hondino raziskovalno in razvojno podjetje. Cilj teh raziskav je izboljšati napredne tehnologije za pripravo njihove morebitne prihodnje uporabe v globalni organizaciji Honde.

Kemijski inštitut si prizadeva prenašanje znanja v družbo in za plemenitenje gospodarstva z znanjem. zato se povezuje z domačimi in globalnimi podjetji, poudarja prof. dr. Gregor Anderluh, direktor KI.  Eno takih je gotovo visokotehnološko podjetje Honda, kar je prednost za raziskovalce, da so v stiku z novimi tehnologijami in soustvarjajo razvoj s svojim znanjem.

Vodja Laboratorija za moderne baterijske sisteme na KI, prof. dr. Robert Dominko, izraža zadovoljstvo, da lahko znanje prenašajo iz svojih laboratorijev in ga plemenitijo z globalnimi spoznanji najbolj razvitih tehnoloških podjetij na svetu.

Dr. ing. Michael Fischer, namestnik generalnega direktorja podjetja Honda R&D Europe (Deutschland), pa naglaša, da je cilj skupnih raziskav izboljšanje  novih tehnologij, zato tesno sodelujejo z evropskimi dobavitelji, inštituti in univerzami. Začrtano sodelovanje s KI se bo nadaljevalo, saj ima vrhunske raziskovalce, ki delajo na razvoju baterijskih sistemov avtomobilske industrije.

 

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *