Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 21.05.20 in Inštituti

Teden Kemijskega inštituta

Teden Kemijskega inštituta

Letošnji peti Teden Kemijskega inštituta bo potekal od 1. do 5. junija 2020, zaradi danih razmer pa ga bo mogoče spremljati v živo preko spleta.

Gostili bodo predavanje dr. Janeza Potočnika, nekdanjega evropskega komisarja za okolje, ki bo, spregovoril o pomenu upravljanja z naravnimi viri. Omizje,  o vlogi znanosti pri prilagajanju na podnebne spremembe, pa pripravljajo v sodelovanju z gibanjem Mladi za podnebno pravičnost.

O položaju tujih znanstvenikov v slovenskem raziskovalnem okolju, je tema omizja, ki ga pripravljajo v sodelovanju s Francoskim inštitutom v Sloveniji. S tujimi raziskovalci, ki živijo in delajo v Sloveniji, ter vladnimi predstavniki, pristojnimi za trg dela, bodo govorili o internacionalizaciji slovenske znanosti.

Jutro bo dr. Jure Zupan obogatil s svetom umetne inteligence.  Lanskoletna dobitnika Preglove nagrade za izjemne raziskovalne dosežke, izr. prof. dr. Marjetka Podobnik in prof. dr. Matej Praprotnik, tudi pripravljata svoji predavanji. V okviru Foruma40 pa se  bo s  predavanjem predstavil dr. Matej Huš.

Osrednja slovesnost s podelitvijo prestižnih Preglovih nagrad za izjemne raziskovalne dosežke, so zaradi koronakrize morali odpovedati, izvedli jo bodo, ko bo to mogoče. Namesto Tedna odprtih vrat, pa bodo na voljo spletni ogledi inštituta, ki bodo ponujali vpogled  v raziskovalna področja in možnost informiranja z raziskovalci.

 

Foto: KI

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *