Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 28.11.21 in Inštituti

Tehnologija za ljudi

Tehnologija za ljudi

Institut »Jožef Stefan« v sodelovanju z razvojnim centrom orodjarstva Slovenije TECOS med 27. novembrom in 22. decembrom 2021 pod okriljem SRIP Tovarne prihodnosti organizira dogodke v DIGITALNEM SREDIŠČU SLOVENIJE – TEHNOLOGIJA ZA LJUDI, ki so v znamenju INDUSTRIJE 4.0 IN ROBOTIKE. Med več kot 30 dogodki bo del dogajanja namenjen srednješolcem, študentom, in mladim raziskovalcem, prav tako pa bogato dogajanje vabi tudi mlade podjetnike, institucije, podjetja oz. njihove predstavnike iz Slovenije in Evrope. Celotno dogajanje bo hibridno; na voljo bo tako v Digitalnem središču Slovenije v ljubljanskem BTC-ju kot na daljavo.

Institut »Jožef Stefan« bo med vsemi dogodki sodeloval:

  • v predstavitvah podjetij 29. novembra med 9. in 11. uro
  • na dveh kongresih na temo vloge materialov pri prehodu v zeleno, brezogljično družbo, krožne ekonomije, pametnih mest in skupnosti ter zdravja in medicine 8. in 9. decembra
  • na predstavitvi Robotika na Institutu »Jožef Stefan« 14. decembra
  • v mednarodnem dogodku EIT Manufacturing – Naj se inovacije zgodijo v Sloveniji 16. decembra med 9. in 13. uro
  • na zaključni konferenci z okroglimi mizami 21. decembra med 9. in 14. uro.

Program in predstavitev posameznih dogodkov je objavljen na povezavi  https://eu2021.dihslovenia.si/december-mesec-robotike-in-industrije-4-0/

V ospredju posveta so tudi  posamezne teme, katerih najvidnejši strokovnjaki prihajajo prav z  Instituta Jožef Stefan. To so povezovanje strateških razvojnih partnerstev (dr. Romana Jordan), prihodnost na področju industrije 4.0 in robotike (doc. dr. Igor Kovač), možnosti povezovanja znanosti v razvoj gospodarstva (direktor IJS prof. dr. Boštjan Zalar) in predstavitev najnovejših trendov.

Opomba: Za vsako osebno prisotnost je obvezno upoštevanje veljavnih vladnih odlokov (PCT). Prijava je za vsak dogodek posebej kot osebna prisotnost ali kot virtualna udeležba. Dogodki so brezplačni, prijava je obvezna na spletni strani dogodka.

Foto: eu2021.dihslovenia.si

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *