Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 8.11.21 in Univerze

UNI.MINDS 2021

UNI.MINDS 2021

Pisarni za prenos znanja in tehnologij Univerze v Ljubljani in Univerze v Mariboru organizirata med 10. in 12. novembrom 2021 spletni festival UNI.MINDS 2021, največji slovenski spletni festival za grajenje inovacijske skupnosti in partnerstev med akademskim okoljem in gospodarstvom. Namenjen je grajenju inovacijske skupnosti in dolgoročnih partnerstev med akademsko sfero in gospodarstvom. Na 18 spletnih srečanjih se bo predstavilo več kot 60 govork, govorcev, predstavljene bodo dobre prakse sodelovanja med obema sferama.

Prvi dan drugega festivala UNI.MINDS bodo podjetja dobila vpogled v tehnologije in ekspertize raziskovalk, raziskovalcev obeh univerz. Predstavljene bodo dobre prakse sodelovanja med gospodarstvom in univerzami, rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Gregor Majdič pa bo razglasil letošnje prejemnice, prejemnike Inovacijskega sklada UL, ki je namenjen lajšanju komercializacije tehnoloških in netehnoloških inovacij raziskovalcev.

Drugi dan bodo raziskovalke, raziskovalci in študentke, študenti spoznali izzive podjetij NLB, TPV Automotive, Plastika Skaza, Steklarna Hrastnik in PlanetCare ter možnosti za sodelovanje z mednarodnimi podjetji, kot so Bayer, PepsiCo, CogniTek in Roche. Priložnost za povezovanje z inkubatorji in podobnimi organizacijami bodo dobili tudi vsi tisti raziskovalci, raziskovalke, ki razmišljajo o ustanovitvi odcepljenega podjetja.

Tretji dan bodo predstavljeni najbolj inovativni interdisciplinarni projekti študentk, študentov Univerze v Ljubljani, festival pa se bo tradicionalno zaključil s panelno razpravo ‘Naprej k človeku’, ki bo izpostavila izzive in priložnosti, s katerimi se soočamo kot družba.

Pod okriljem festivala bosta potekala še Tretji dan za raziskovalke, raziskovalce, Novartis v Sloveniji in Svečana podelitev Rektorjeve nagrade za naj inovacijo Univerze v Ljubljani.

Prijave in program: ppz.uni-lj.si/uni-minds21

Video festivala: https://youtu.be/Q719uuO_Rg4

Foto: UL

 

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *