Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 28.06.21 in Univerze

Univerza v Mariboru  med najboljšimi mladimi univerzami na Timesovi lestvici

Univerza v Mariboru med najboljšimi mladimi univerzami na Timesovi lestvici

Univerza v Mariboru se je v pregledu »THE Young University Rankings«, ki ga vsako leto pripravlja revija Times Higher Education (THE), uvrstila med 350 najboljših mladih raziskovalnih univerz na svetu.

V ocenjevanje je bilo vključenih več kot 1.800 univerz, ki niso starejše od 50 let. Na lestvico se je uvrstilo 475 najboljših univerz iz 66 držav, 50 več univerz kot leto prej. Na osnovi obsežne baze podatkov je Times izračunal vrednosti za 13 kazalnikov, ki jih uporablja tudi za THE World University Rankings.Kakovost univerz so ocenjevali na področjih: ugleda raziskovalne in izobraževalne dejavnosti, števila citatov, prenosa znanja v gospodarstvo in mednarodne vpetosti.Nanyang Technological University (Singapore) je letos prvič najboljša mlada univerza na svetu, medtem ko je Paris Sciences et Lettres – PSL Research University Parisna drugem mestu.

Na lestvico je uvrščeno največ visokošolskih ustanov iz Velike Britanije (37), na drugem mestu so univerze iz Indije s 34 univerzami, eno uvrščeno univerzo manj pa ima Španija. Južna Koreja ima med desetimi najboljšimi visokošolskimi institucijami tri univerze, več kot katera koli druga država in prvič se je zgodilo, da med najboljšimi desetimi univerzami prevladujejo institucije iz Azije. Univerza v Mariboru je izboljšala vrednosti vseh kazalnikov in ohranila podobno uvrstitev kot v letu 2020.

 

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *