Pages Menu
Categories Menu

Posted on 11.07.23 in Univerze

Več motivacije za učenje programiranja

Več motivacije za učenje programiranja

Na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani je  ob koncu junija in začetku julija  potekala že 16. Poletna šola FRI za skoraj 90 mladih, ki imajo željo po učenju novih računalniških veščin in trikov.

Osnovnošolci so se na delavnici Sprogramiraj svoje Minecraft mesto naučili osnovnih programerskih ukazov, s katerimi so si lahko nato v izobraževalni različici igre Minecraft skupaj zgradili pravo velemesto. Na delavnici Od interneta stvari do dronov so  imeli možnost preizkusiti se v sestavljanju svoje vremenske postaje, spoznali so delovanje senzorjev in po fakultetnih hodnikih upravljali leteče drone. Dijaki so se na delavnici Osnove programiranja v pythonu učili programskega jezika python, nakar so sprogramirali avtomat, ki v najkrajšem času reši igro Wordle oz. Besedle in ugane iskano besedo.

Najbolj napredni programerji, ki se je tradicionalno udeležujejo tekmovalci računalniških tekmovanj in olimpijad, so se na delavnici Programiranje v višji prestavi izurili v novih strategijah reševanja zapletenih računalniških izzivov. Prvič pa so izvedli novo delavnico VR – Navidezna resničnost, na kateri so se  naučili programiranja okolja virtualne resničnosti.  Razvili so scenarije za nove igre in oblikovali izzive, ki jih lahko rešiš z uporabo očal za navidezno resničnost Oculus Quest. Ustvarili so igre, kjer igralec nastopa kot gasilec, se skuša rešiti iz sobe pobega, bež skozi labirint, strelja z lokom ter igra mini golf.

Foto: FRI

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *