Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 3.10.20 in Univerze

Vstop brucev 2020 Univerze v Ljubljani letos prek spleta

Vstop brucev 2020 Univerze v Ljubljani letos prek spleta

Vstop v novo študijsko leto bo tokrat drugačen, saj so morali  tradicionalni dogodek Pozdrav brucem Univerze v Ljubljani v luči ukrepov proti širjenju novega koronavirusa preselili na splet.  Preko  posebne spletne stran z aplikacijo www.pozdravbrucem.si  so bruci  letos  največjo in najstarejšo univerzo v Sloveniji spoznali nekoliko drugače. 

 Na tematsko razdeljenih zavihkih na spletni strani  www.pozdravbrucem.si so na voljo ključne informacije o študiju in obštudijskih dejavnostih. Predstavljeno bo tudi delovanje društev in študentskih svetov ter organizacij, na katere se lahko študentke in študenti obrnejo v času študija in se vanje tudi včlanijo. Novost so še klepetalnice, ki bodo vzpostavljene za vsako članico posebej, in prek katerih bodo na zastavljena vprašanja bruck in brucev odgovarjali njihovi starejše kolegice in kolegi. Klepetalnice bodo odprte do konca oktobra, ostale vsebine bodo obiskovalcem na voljo skozi celotno študijsko leto in se bodo dopolnjevale. Med drugim se bodo z namenom lažjega prehoda na univerzitetni študij v obliki krajših video vsebin ves čas dodajali nasveti in uporabna znanja, značilna za vsako posamezno članico.

V študijskem letu 2020/2021 bo Univerzo v Ljubljani obiskovalo okoli 38 tisoč študentk in študentov. V prvi letnik jih je sprejetih 9341, od tega 701 tujih. Uradni podatki o številu vpisanih študentk in študentov, domačih in tujih, bodo dokončno znani novembra.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *