Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 24.08.20 in Univerze

Začetek poletne šole, ki dijakinjam in dijakom pomaga pri izbiri pravega študija

Začetek poletne šole, ki dijakinjam in dijakom pomaga pri izbiri pravega študija

Karierni centri Univerze v Ljubljani organizirajo poletno šolo, ki mlade kandidate vabi k raziskovanju o najustreznejšem študiju zanje. V ponudbi je več kot 360 priložnosti, zaradi vsakoletne izjemne obiskanosti, želje po vključitvi dijakov iz vse Slovenije in aktualnih razmer zaradi Covid-19, letošnja poletna šola poteka po spletu.

Prispelo je več kot 230 prijav, program je interaktiven – vsi posamezniki imajo dostop do orodij za izpolnjevanje številnih samoocenitvenih vprašalnikov, do pogovora z alumni Univerze v Ljubljani, predstavniki in študenti fakultet ter individualnega svetovanja.

V  tem tednu bodo udeleženci vsak dan v dopoldanskem času lahko obiskovali delavnice na temo samospoznavanja, nato pa se bolje spoznali še z različnimi fakultetami Univerze v Ljubljani. Na voljo sta tudi dve predavanji; prvo bo tematsko vezano na visoko šolstvo, drugo pa na dijakinje in dijake s posebnimi potrebami. Delavnice, ki so namenjene tistim, ki še ne vedo, kaj bi študirali, so usmerjene v spoznavanje njihovih kompetenc, vrednot, poklicnih interesov in osebnostnih lastnosti.

Ker so vse jutranje delavnice usmerjene v različne vidike spoznavanja sebe ter lastnih potencialnih študijskih in poklicnih poti, so vse tudi polno zasedene. Po delavnicah bodo udeleženci na novo pridobljeno znanje lahko že takoj uporabili v praksi, in sicer na predstavitvah 20 fakultet, kjer jim bodo zaposleni in študentje odgovorili na vsa njihova vprašanja. Precejšen interes je tudi za okrogle mize, ki bodo potekale zadnji dan poletne šole in na katerih bodo Alumni UL predstavljali svoje študijske in poklicne poti. Med mladimi je nenehno veliko zanimanja za delo z ljudmi, zato je običajno najbolj obiskana okrogla miza, kjer bodo svoje delo predstavljali specialni pedagog, socialna delavka, andragoginja in pedagoginja. Vsi tisti, ki jih bolj zanimata tehnika in naravoslovje, se bodo povezovali z alumni UL na področju biokemije, biotehnologije, biomedicine, mikrobiologije, fizike, računalništva in informatike, strojništva ter elektrotehnike. Vse, ki jih zanima kariera v komuniciranju, pa se bodo srečali s predstavniki novinarstva, komunikologije, grafičnega oblikovanja in strokovnjaki za družbena omrežja.

Več informacij in program sta na voljo na spletni strani Kariernih centrov Univerze v Ljubljani.

 

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *