Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 15.09.21 in Inštituti

Zemlja pleše – interaktivni geoznanstveni koncert

Zemlja pleše – interaktivni geoznanstveni koncert

V okviru Evropske noči raziskovalcev pripravlja Geološki zavod Slovenije  v ponedeljek, 20. septembra ob 20. uri prenos posebnega dogodka  (https://youtu.be/T-nChgdVE9U) ‘’Zemlja pleše – interaktivni geoznanstveni koncert’’.

Z nastopom geoznanstvenikov, združenih v skupino Geobanda, bodo gledalce popeljali na glasbeno raziskovanje Zemlje. Koncert bodo dopolnile kratke interaktivne predstavitve raziskovalcev Geološkega zavoda Slovenije, ki bodo predstavili presek časa od geološke zgodovine do današnjega dne in z njim povezanim varovanjem okolja. Na zabaven, razumljiv in vizualno kreativen način bodo orisali, kako vidijo pomen znanosti za družbo, se dotaknili aktivne tektonike v Slovenije, podnebnih sprememb, rabe surovin v sodobni družbi, geološko pogojenih nevarnosti in onesnaževanja podzemne pitne vode ter vpliv le te na kakovost kopalnih voda v Sloveniji. S povezavo glasbe in znanosti želijo dogodek približati kar najširšemu občinstvu in tako prispevati k razumevanju pomena znanosti, še posebej geoznanosti, za boljši jutri.

Dogodek bo potekal ob upoštevanju vseh aktualnih ukrepov za zajezitev epidemije virusa COVID-19 in ob preverjanju PCT pogojev za fizično prisotne sodelujoče in obiskovalce.

Za spremljanje dogodka na Ljubljanskem gradu se je potrebno  predhodno prijaviti na naslov tajnistvo@geo-zs.si.

Ogled pa bo omogočen tudi preko prenosa v živo na platformi Youtube (https://youtu.be/T-nChgdVE9U).

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *