Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 5.03.19 in Inštituti

Znanost ali družina? Moramo res izbirati?

Znanost ali družina? Moramo res izbirati?

Ženske predstavljajo polovico svetovne populacije. Spodbujanje enakosti spolov je zato ključno za razvoj družbe. 8. marca praznujemo mednarodni dan žensk, ki letos nosi naslov ‘Balance For Better’. Na ta dan na Kemijskem inštitut ob 11. uri organizirajo omizje, kjer bo govora o tem, s kakšnimi ovirami in miti se srečujemo na različnih stopnjah raziskovalne kariere. Ta tema se pogosto smatra za žensko, a zadeva tudi moške, ki jim družina predstavlja vrednoto.

To je posebej aktualno, ko se za kariero v znanosti šele odločamo. V ospredje znova stopi, ko želimo del svojega časa usmeriti v družino. Je ob družinskih obveznostih mogoče začeti in predvsem obdržati kariero v znanosti? Odgovore bomo skušali podati ob komentiranju kariernih nasvetov iz različnih medijev, aktualnih družbenih razprav o tem, ter seveda preko osebnih izkušenj. Iskali bomo vedro noto in predlagali konkretne ukrepe, ki jih lahko izvedejo raziskovalne in izobraževalne ustanove ter mi sami. S tem želimo ozaveščati javnost o vlogi ženske kot študentke, raziskovalke, znanstvenice, pa tudi žene in mame.

Gostje omizja: izr. prof. dr. Marta Klanjšek Gunde, KI, dr. Ema Žagar, KI, dr. Jernej Stare, KI, doc. dr. Matjaž Kljun, UP FAMNIT, asist. Sara Zupan, UP FAMNIT in Liljana Rušnjak, NLZOH.

Omizje bo povezovala koordinatorka projekta Plotina dr. Mojca Dušica Zajc.

 

Foto: KI

 

 

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *