Pages Menu
Categories Menu

Posted on 29.11.22 in Inštituti, Univerze

Dan ARRS 2022: Podpiramo odličnost

Dan ARRS 2022: Podpiramo odličnost

Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (ARRS) vnovič prireja nacionalni dogodek Dan ARRS: Podpiramo odličnost, ki bo posvečen novi generaciji mladih raziskovalk in raziskovalcev. Dogodek bo za razliko od predhodnih dveh let ponovno potekal v živo, in sicer v četrtek in petek, 1. in 2. 12. 2022, v Grand Hotelu Union v Ljubljani.

V ospredju bodo predvsem nove, mlajše generacije raziskovalk in raziskovalcev, znanstvenic in znanstvenikov. Uvodni sklop z naslovom Delovanje Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije, na katerem bomo v okviru praktične delavnice Stabilno financiranje znanstvenoraziskovalne dejavnosti predstavili novosti in trende dejavnosti ARRS. V tem sklopu bomo predstavili tudi vlogo SID banke pri financiranju raziskovalnih organizacij.

V nadaljevanju bodo sodelujoči v plenarnem delu Evropski raziskovalni svet (ERC) in Slovenija: Kje smo in kako naprej? razpravljali o priložnostih, ki jih raziskovalcem nudi Evropski raziskovani svet – ERC ter o nacionalnih podpornih instrumentih za razvoj akademske kariere mladih.

V popoldanskem delu bodo v sklopu okrogle mize Mlajši raziskovalci v Regiji: Priložnosti in izzivi razpravljali o možnostih vključevanja mladih v raziskovanje doma in v tujini. Sledila bo že 11. izvedba projekta promocije znanosti ARRS – Odlični v znanosti 2022. V okviru projekta je bilo letos izbranih 52 raziskovalnih dosežkov, od teh je bilo 21 izbranih za predstavitev na dogodku Dan ARRS 2022: Podpiramo odličnost. Dogodek bodo prvi dan sklenili s slavnostnim sprejemom mladih raziskovalk in raziskovalcev.

Drugi dan sledi še okrogla miza z naslovom Faktor vpliva znanstvenih revij v Sloveniji. Razprava je prvenstveno namenjena urednikom slovenskih revij in se osredotoča na faktor vpliva na nacionalni in mednarodni ravni.

 

Foto: ARRS

 

 

 

 

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *