Pages Menu
Categories Menu

Posted on 13.06.23 in Univerze

Dan za umetnost UL 14. junija na festivalu Junij v Ljubljani

Dan za umetnost UL 14. junija na festivalu Junij v Ljubljani

Na Univerzi v Ljubljani prirejajo dogodek Dan za umetnost UL  14. junija 2023 na Kongresnem trgu v okviru festivala Junij v Ljubljani. Že pred osrednjim dogodkom bodo v deželnem dvorcu ob 12.00 slavnostno odprli Galerijo UL.

V prostorih nekdanjega deželnega dvorca, doma Univerze v Ljubljani, bodo ob 12.00 slavnostno otvorili Galerijo UL, in s tem začeli pestro umetniško popoldne, ki ga pripravljajo na Kongresnem trgu. Osrednje dogajanje se bo začelo ob 17.00, s predstavitvijo knjige dr. Mateje Gaber Minezang (UL FF). Dogajanje bo povezovalo umetniško ustvarjalnost desetih članic Sveta za umetnost UL – na ogled bo lutkovna predstava (UL PEF), modna revija z improvizirano glasbeno spremljavo (UL NTF in UL AG), razstava likovnih del (UL FA. UL AGRFT in UL ALUO), projekcije videov in filmov s sodobnimi glasbenimi kompozicijami (UL BF, UL ALUO, UL AG, UL AGRFT) in spremljanje okrogla mizo Menedžment v kulturi (UL EF in UL FDV). Večer bodo zaključili s koncertom Big Banda Akademije za glasbo (UL AG), ki se bo začel ob 21.00.

 »Z Dnevom za umetnost Univerze v Ljubljani skušajo opozarjati na dejstvo, da je umetnost integralni del družbenega tkiva in da je zatorej tudi zadostno financiranje umetniške in kulturne dejavnosti ključno za aktivno in urejeno družbo. Obenem pa ta vloga umetnosti predpostavlja, da bodo delavci (in tudi študentje, ki vstopajo na to polje) v kulturi to svojo vlogo razumeli in jo tudi aktivno uresničevali,« je o Dnevu umetnosti poudaril Bor Ravbar, režiser dogodka in študent gledališke režije na UL AGRFT.

 Spored:

12.00 Otvoritev Galerije UL

17.00 Začetek prireditve

17.15 Predstavitev knjige dr. Mateje Gaber: Minezang (UL FF)

17.40 Lutkovna predstava Kradljivc (UL PEF)

18.00 Modna revija z originalno sodobno glasbo (UL NTF in UL AG)

18.30 Razstava Plečnikova Ljubljana: mesto kot oder (UL PEF)

18.45 Razstave v Galeriji UL (UL FA, UL AGRFT in UL ALUO) in predvajanje filma Vaje v slogu (UL BF)

19.00 Projekcija eksperimentalnih videov z originalno sodobno glasbo (UL ALUO in UL AG)

19.30 Kratek dokumentarni film Vis-a-vis in kratek igrani film Drugi so molčali (UL AGRFT)

20.15 Okrogla miza Kulturni menedžment (UL EF in UL FDV)

21.00 Koncert Big Band (UL AG)

Foto: UL

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *