Pages Menu
Categories Menu

Posted on 21.09.17 in Kreativnost, Univerze

ERUDITE: srečanje deležnikov nacionalne referenčne Fablab mreže

ERUDITE: srečanje deležnikov nacionalne referenčne Fablab mreže

Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani predstavlja inniciativo »Referenčne nacionalne mreže ustvarjalnih prototipnih laboratorijev FabLab za dvig inovativnosti regije« ter istoimenski nacionalni referenčni projekt.

Kaj so prototipni laboratoriji, oziroma ProtoLabi, MakerLabi ali FabLabi (angl. Fabrication Labs)? Gre za različne oblike ustvarjalnih prototipnih okolij za pospeševanje inovacij na področju sodobnih digitalnih tehnologij, informacijskih in komunikacijskih tehnologij ter aplikacij interneta stvari. Smiselno so porazdeljeni širom Slovenije, upoštevajo značilnosti lokalnega okolja in gospodarstva, namenjeni pa so ustvarjalcem, študentom, raziskovalcem in podjetnikom, ki želijo svojo kreativnost izraziti v obliki razvoja inovativnih izdelkov z veliko dodano vrednostjo.

Nacionalna referenčna FabLab mreža predstavlja tehnološko platformo za prototipiranje inovacij in izumov ter spodbudo za lokalno podjetništvo, tako klasično, kot družbeno oz socialno. Hkrati je tudi platforma za učenje in inovacije: peskovnik za ustvarjanje, učenje, mentoriranje, izumljanje. V mreži bo delovalo več kot 20  ustvarjalnih središč iz celotne Slovenije.

O iniciativo in projektu  boo spregovorili sekretar v Direktoratu za informacijsko družbo pri Ministrstvu za javno upravo, g. Bojan Valančič ter prof. dr. Andrej Kos in dr. Emilija Stojmenova iz Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani.

Predstavitev bo v  ponedeljek, 25.9.2017, ob 13:00, v hotelu Mons v Ljubljani.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *