Pages Menu
Categories Menu

Posted on 31.05.22 in Featured, Inštituti, Video

LIFENaturaviva – Biodiverziteta – umetnost življenja

LIFENaturaviva – Biodiverziteta – umetnost življenja

English

Nacionalni inštitut za biologijo (NIB) je v okviru dneva biotske raznovrstnosti 22. maja predstavil dosežke evropskega projekt LIFENaturaviva Biodiverziteta – umetnost življenja.  Mednarodni  dan biotske raznovrstnosti so 22. maj razglasili Združeni narodi, da bi pri ljudeh povečali  razumevanje za vse večjo skrb pri upadanju biodiverzitete. Obstajajo namreč tudi analize, da svet zaostaja za dve leti, da bi dokončal nov globalni okvir ohranjanja biotske raznovrstnosti.

Projekt NIB je zares obsežen in pomemben, avtorji pa so ga zaključili tudi z izdajo,  lahko rečemo, veličastne knjige “Neverjetna” o biodiverziteti Slovenije. Kot so zapisali, želijo z njo ljudem približati naravo in jim sporočiti, da je ohranjanje biodiverzitete  tako skupni cilj kot dolžnost vsakega posameznika. In delo bo gotovo doseglo svoj namen.

V razpravo o omenjenih vprašanjih smo povabili najvidnejše avtorje obsežnega projekta; raziskovalci z Nacionalnega inštituta za biologijo so dr. Maja Opalički Slabe, dr. Davorin Tome in dr. Danilo BevkNina Rimahazi pa deluje na projektih Triglavskega nacionalnega parka.

Foto: Davorin Tome

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *