Pages Menu
Categories Menu

Posted on 2.10.23 in Podjetništvo

NASA International Space Apps Challenge Sežana 2023

NASA International Space Apps Challenge Sežana 2023

Inkubator Sežana pripravlja šesto izvedbo   International Space Apps Challenge,  od 7.do 8. oktobra 2023.  Največji, 48-urni mednarodni tehnološki maraton združuje udeležence z vsega sveta, da s pomočjo javno dostopnih podatkov vesoljske agencije NASA iščejo inovativne rešitve za globalne izzive. Inkubator bo v okviru obeležitve svetovnega tedna vesolja, organiziral tudi Space Apps KIDS, ki bo namenjen najmlašim s seznanitvijo in tekmovanjem v robotiki – LEGO MINDSTORM.

48-urni mednarodni razvojni tehnološki maraton, znan tudi kot hackathon, se osredotoča na inovativno, kreativno in predvsem sodelovalno reševanje globalnih izzivov s pomočjo javno dostopnih podatkov vesoljske agencije NASA. Ta velikopotezen dogodek bo potekal hkrati v več kot 200 mestih po celem svetu. Njegov glavni namen in cilji so sodelovalno oblikovanje in razvoj inovativnih tehnoloških rešitev za interdisciplinarne globalne izzive, izvedba obetavnih prototipov z namenom izboljšanja kakovosti življenja na Zemlji in v vesolju ter ustvarjanje globalne skupnosti za sodelovanje in širitev meja vesolja, znanosti in tehnologije. Za lokalno organizacijo je zaslužen Inkubator d.o.o. Sežana VIDEO-2021. V podporo prireditvi stojijo mentorji in strokovnjaki, visokošolske in srednje šole, deležniki inovativnega in podjetniškega podpornega okolja širše primorske regije, zainteresirane gospodarske družbe, sponzorji in donatorji. Ciljne skupine obsegajo širšo zainteresirano javnost, prostovoljce, posameznike in ekipe, razvijalce, inženirje, tehnologe, oblikovalce, dijake in študente ter vse, ki imajo željo po hitrem in pozitivnem ustvarjanju nečesa novega.

Za najmlajše bo, v sodelovanju z zavodom Maleja, organiziran SPACE APPS KIDS, namenjen otrokom od 10 do 14 let, na katerega se je že prijavilo preko 50 otrok slovenskih osnovnih šol. Otroci se bodo seznanili s programiranjem robotov z LEGO MINDSTORM.

Poleg globalnih nagrad bodo tudi zanimive lokalne:

  1. nagrada: Vavčer za 1000 eur storitev Inkubatorja Sežana in polet v Aerodiumu Logatec
  2.    nagrada: Vavčer 500 eur storitev Inkubatorja Sežana in ogled Vojaškega muzeja Pivka in polet v  simulatorju MIG 21
  3. nagrada: Vavčer 250 eur storitev Inkubatorja Sežana in ogled Centra vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga v Vitanjah.
  4. Več na :

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *