Pages Menu
Categories Menu

Posted on 23.04.19 in Kreativnost, Video

Noč knjige 2019

Noč knjige 2019

Noč knjige, najbolj množična prireditev širjenja branja in bralne kulture v Sloveniji, že šesto leto zapored zaznamuje 23. april – Svetovni dan knjige. V okviru projekta, ki poteka pod častnim pokroviteljstvom Slovenske nacionalne komisije za Unesco, bodo letos dogodki potekali v več kot 150 krajih po Sloveniji in zamejstvu. 180 prirediteljev je pripravilo več kot 300 dogodkov. 

V zares pestrem naboru organizatorji izpostavljajo pogovore s trenutno najbolj vročimi slovenskimi avtorji (Tadej Golob, Bronja Žakelj, Jakob J. Kenda, Samo Rugelj, Miha Mazzini, Janja Vidmar in drugi), tradicionalni prireditvi branje s Tačkami pomagačkami in branje drevesom v Topolu pri Medvodah ter novost – literarni natečaj Noč pisanja. Natečaj k ustvarjalnemu izražanju spodbuja skupine, ki redkeje pridejo do javne besede – najmlajše, najstarejše ter vse šolske populacije.

Novost je tudi sejem Svetovni dan knjige v Parku Zvezda, ki ga organizira Noč knjige s podporo društva Festival Sanje in Založbe Sanje ter drugih knjižnih ustvarjalcev. V Parku Zvezda se bo predstavilo 42 razstavljalcev: založnikov, knjigarjev, samozaložnikov, avtorjev, ilustratorjev, antikvarjev in drugih, ki delujejo na področju branja in knjige. Zaradi slabega vremena je s prvotnega termina, 23. aprila, sejem prestavljen na četrtek, 25. aprila.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *