Pages Menu
Categories Menu

Posted on 1.11.23 in Svet

“Novembra smo”

“Novembra smo”

Projekt Novembra smo., ki ga letos prvič skupaj pripravljajo Filozofska fakulteta  Univerze v Ljubljani (UL FF) in Akademija za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani (UL ALUO). Začetek Novembra smo. z odprtjem Razstave ALUO na FF in z nastopom Študentskega pevskega zbora UL FF (pod vodstvom prof. dr. Matjaža Barba) ter vodeni ogled po razstavi ALUO z avtoricami in avtorji, študentkami in študenti vseh smeri študija na UL ALUO bo v torek, 7. novembra 2023, ob 18. uri v avli UL FF.

 

Pri projektu sodelujejo tako znanstvenice in znanstveniki kot umetnice in umetniki ter njihove študentke in študenti, z namenom tesnega povezovanja umetniškega in znanstvenega raziskovanja aktualnih tem sodobne živete stvarnosti.

Znanstveniki, znanstvenice, raziskovalke, raziskovalci na področju humanistike in družboslovja ter likovne umetnice in umetniki ter oblikovalke in oblikovalci skupaj s svojimi študentkami in študenti, združeni v projektu Novembra smo., skeptični gledamo na  anamneze naših znanosti in umetnosti. Naša stava je drugačna, povsem nasprotna. Verjamemo v moč naših znanosti in umetnosti, tj. v moč naših znanstvenih oziroma umetniških raziskovanj in spoznanj, ki iz njih izhajajo. Verjamemo v moč naših spoznanj pri soočanju z izzivi in dilemami našega časa in sveta in verjamemo v naš konstruktivni delež pri njihovem reševanju.

V projektu Novembra smo. bomo naša raziskovanja in spoznanja soočili ter vzpostavili med njimi tvoren, živ, živahen dialog. Takšen dialog na Univerzi v Ljubljani doslej v okviru, kot smo ga zasnovali, še ni bil vzpostavljen. Nadejajo se dragocenega doprinosa k našim znanstvenim in umetniškim raziskovanjem ter k študiju – in sicer k našemu državljanskemu, bolj človeškemu, bolj humanemu angažmaju.

Program  Novembra smo. najdete na tej povezavi.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *