Pages Menu
Categories Menu

Posted on 22.11.17 in Kreativnost, Podjetništvo

Pameten zimski vrt, Reinkarmika in Pan map zmagovalci natečaja Podjetna Primorska 2017

Pameten zimski vrt, Reinkarmika in Pan map zmagovalci natečaja Podjetna Primorska 2017

Natečaj za najboljšo poslovno idejo Primorske »Podjetna Primorska 2017«, ki ga v sodelovanju s partnerji že enajsto leto organizira UIP Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske s partnerji, se je zaključil, letos prvič, z javnimi predstavitvami ter tradicionalno slavnostno razglasitvijo zmagovalcev. Zmagovalcem so bile razdeljene nagrade v skupni vrednosti 30.000 evrov.

Komisijo so pri ocenjevanju primarno vodili kriteriji tehnološke in splošne inovativnosti, potenciala za rast, prepričljivega javnega nastopa, vzdržnosti, internacionalizacije in drugi. Tudi tokrat jih je v kategoriji Navigator najbolj prepričala ideja Davida Kodarina, tokrat Pameten zimski vrt, v kategoriji Optimist je zmagala Karmen Koren z Reinkarmiko, v kategoriji Rektorjeva nagrada pa Pan Map (nosilec: Klen Čopič Pucihar).

Kratek opis zmagovalnih idej:

  • NAVIGATOR: Pameten zimski vrt (David Kodarin):

Pameten zimski vrt je robotski rastlinjak, ki je skoraj v celoti samostojen. Gre za trajnostno rešitev za domačo pridelavo biološke prehrane, bazira na izkoriščanju energije sonca in izjemno majhni porabi vode. Je že čas za zdravo prehrano?

  • OPTIMIST: Reinkarmika (Karmen Koren):

Oblačila iz recikliranih materialov v novi podobi. Trajnostne rešitve v modnem svetu. Kaj pa, ko ne vemo naših mer? Inovativna rešitev za točnost mer, bolj zadovoljne kupce, manj reklamacij.

  • REKTORJEVA NAGRADA:
  1. mesto: Pan map (Klen Čopič Pucihar, Bojan Simončič, Peter Simončič, Leo Gombač):

Pridete v turistični kraj, želite spoznati čim več. In vse, kar imate na razpolago je velik zemljevid kraja? Slabo, kaj? Nič več. Pan Map vam preko aplikacije na telefonu in slike zemljevida ponudi številne dodatne vsebine kraja.

  1. mesto: Tvad (David Lakošeljac, Matic Rupnik, Davor Lonzarič)
  2. mesto: Istrski kulinarični zabojček (Dane Podmenik, Kristijan Adamlje, Dean Plahuta, Andrej Grego, Mitja Petrič, Romana Rejc, Nina Froggatt, Peter Cerkvenik)

Podjetniške time v prihodnosti čaka realizacija svojih poslovnih idej, kjer jim bo UIP še naprej nudil  podporo.

Foto:Zdravko Primožič/FPA

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *