Pages Menu
Categories Menu

Posted on 15.03.23 in Inštituti

»Podobe iz modrine«, prof. dr. Lovrenc Lipej

»Podobe iz modrine«, prof. dr. Lovrenc Lipej

Nacionalni inštitut za biologijo (NIB) pripravlja 24. marca 2023 ob 13. uri v Dvorani centra za obiskovalce Naravnega rezervata Škocjanski zatok, Sermin 50, v Kopru  predstavitev knjige prof. dr. Lovrenca Lipeja »Podobe iz modrine«.

»Podobe iz modrine« je monografija, v kateri avtor na sebi lastni način predstavlja zakladnico narave slovenskega morja. Gre za zbirko številnih prispevkov, ki jih je v več kot desetletnem obdobju napisal za razne javne in strokovne časopise, jih preoblikoval in posodobil ter zlepil v razumljiv konglomerat iz različnih tematik. Avtor pokriva številne vidike sodobnih pojavov v slovenskem morju z vidika morske biodiverzitete. Lastna pričevanja in številne dokaze o izjemni pestrosti slovenskega morja argumentira in dopolnjuje z novejšimi spoznanji ter odkriva manj znana, a zelo zanimiva dejstva o življu našega morja.«

Predavanju prof. dr. Lovrenca Lipeja bo sledil pogovor z avtorjem, v katerem bodo sodelovali še: izr. prof. dr. Simon Kerma, Fakulteta za turistične študije – Turistica v Portorožu, Univerza na Primorskem, dr. Martina Orlando Bonaca, NIB Morska biološka postaja Piran.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *