Pages Menu
Categories Menu

Posted on 25.09.18 in Kreativnost, Univerze

Športna aplikacija študentov Multimedije bo predstavljena na Dnevu inovativnosti 2018

Športna aplikacija študentov Multimedije bo predstavljena na Dnevu inovativnosti 2018

Študentje interdisciplinarnega študija Multimedije na ljubljanski Fakulteti za elektrotehniko so v sodelovanju s podjetjem Sportradar razvili prav posebno aplikacijo, ki temelji na konceptu nadgrajene resničnosti (AR – Artificial Reality). Gre za eksperimentalno rešitev, ki bo uporabniku omogočila spremljanje športnih prenosov z dodatnimi informacijami v svetu nadgrajene resničnosti. Na povabilo bodo aplikacijo predstavili tudi na Dnevu inovativnosti 2018, ki ga organizira Gospodarska zbornica Slovenije. Gre za dogodek, kjer na zanimiv in interaktiven način predstavijo različne metode inoviranja, dobre inovativne zgodbe uspešnih inovatorjev ter podelijo slavnostna nacionalna priznanja za inovacije.

Pri aplikaciji gre za eksperimentalno rešitev, s katero so želeli preveriti koncept spremljanja televizijskih prenosov športnih dogodkov s prikazom dodatnih informacij na očalih nadgrajene resničnosti (AR – Artificial Reality). Aplikacija se izvaja na zaslonu očal Microsoft HoloLens in v realnem času za izbrano tekmo prikazuje različne športne statistike ter omogoča preproste stave vezane na različne dogodke na tekmi. Prikazovanje statistik je prilagojeno tudi za gledanje s časovnim zamikom, ko je tekma že bila odigrana, uporabnik pa si je še ni ogledal. Glavni poudarek razvoja je na omogočanju vrhunske uporabniške izkušnje in preprostosti uporabe.

Aplikacija je zaenkrat še v fazi prototipa, so pa na podlagi tega projekta ugotovili prednosti in slabosti tovrstnih rešitev, kar predstavlja osnovo za nadgradnjo tega ali razvoj drugih sorodnih projektov s tega področja.

Foto: FE

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *