Pages Menu
Categories Menu

Posted on 1.06.19 in Podjetništvo, Start Up

Ste slovensko scale-up podjetje, ki išče investicijo? Preberite, kako do nje!

Ste slovensko scale-up podjetje, ki išče investicijo? Preberite, kako do nje!

Slovenski podjetniški ekosistem se hitro razvija in slovenski startupi načrtujejo naslednje investicije in širijo iskanje izven naših meja. Eden takih je Quadrofoil, ki si je ravno pred začetkom poletja zagotovil 3 milijone evrov vredno investicijo švicarskega vlagatelja AlpVent AG. Podjetje, ki s svojimi izdelki narekuje prihodnost navtične industrije, bo denar porabilo za razvoj visokotehnoloških in okolju prijaznih čolnov.

Ko govorimo o grajenju podjetniškega voda in pridobivanju investicij, v smislu koeficienta donosnosti (ROI) nič ne premaga mednarodnih dogodkov. A predstavitev na velikem dogodku preprosto ni več dovolj. Ker po novem pozornost povprečnega človeka traja le 8 sekund, izgubiti se v množici ni več le tveganje, ampak realnost. Kako investitorje prepričati, da si izmed stotine predstavljenih zapomnijo prav vas? Ob tem globalni dogodki ne vzamejo v obzir specifik posamezne regije, zato tekmovanje startupov z Balkana in iz San Francisca pod enakimi pogoji preprosto ni pravično.

Na srečo je tukaj ScaleIT, platforma in scale-up program, ki povezuje scale-up podjetja iz jugovzhodne Evrope z mednarodnimi investitorji in korporacijami.

»Vsako leto temeljito preučimo na stotine prijav in izberemo 15 najboljših scale-up podjetij. Po programu, osredotočenem na ohranjanje[SM1]  in promocijo, finaliste oktobra povabimo v Milano. Tam se na odru predstavijo več kot 70 skladom tveganega kapitala in 150 top investitorjem, zainteresiranim in pripravljenim za vlaganje v regijo. S tem ustvarimo zdravo razmerje 10+ investitorjev na posamezno scal-up podjetje in rezultati govorijo sami zase: podjetja, ki so stopila na ScaleIT oder, so v zadnjih 3 letih zbrala kar 230 milijonov dolarjev. Med najbolj uspešnimi naj omenimo BeMyEye, MotorK, Musement, Cuebiq, Buzzoole, Supermercato24 in Shopfully

Lorenzo Franchini, ustanovitelj ScaleIT-a, je povedal, da so leta 2018 zabeležili »prisotnost 32 mednarodnih skladov, več kot 100 individualnih sestankov med podjetji in mednarodnimi investitorji, ter v povprečju 177-odstotno rast prihodkov in 48-odstotno rast mednarodne prodaje pri izbranih scale-up podjetjih

Sedaj ScaleIT ponovno odpira svoja vrata. Najuspešnejša tehnološka in digitalna scale-up podjetja jugovzhodne Evrope se bodo potegovala za investicije, vredne od 3 do 30 milijonov evrov!

Preverite pogoje za prijavo na peti ScaleIT, se registrirajte na scaleit.bizz/apply do 30. junija 2019, in postanite eno izmed 15 podjetij, ki se bodo predstavila na odru pred investitorji kot so: Accel, Amadeus Capital, Ardian, Cisco Investments, DN Capital, Draper Esprit, EarlyBird VC, Eight Roads, Highland Europe, Holtzbrinck Ventures, Idinvest, Index Ventures, Iris Capital, Partech Ventures in korporacijami kot so Euronext,, AWS, Salesforce, Silverpeak, Orrick, Badenoch & Clark, Poste Italiane, Ludovici & Partners in SisalPay. Euronext, vodilna vseevropska borza v Evroconi, se tudi letos vrača kot glavni partner ScaleIT-a v letu 2019.

Vir: Scale IT

 

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *